English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΑΒΑΝΓΚΑΡΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

O όρος avant-garde προκύπτει από την γαλλική γλώσσα και χρησιμοποιείται στη ιστορία της τέχνης, του πολιτισμού για να εκφράσει πρωτοπόρες προσωπικότητες και καινοτόμες δράσεις καθώς και στην πολιτική για να χαρακτηρίσει ριζικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις ή… απορρυθμίσεις…
Ως έννοια ταυτίζεται με κάθε τι...
τολμηρό, που θεωρητικά προηγείται της εποχής ως θαυμαστός προάγγελος μελλοντικής εφαρμογής ή αποδοχής. Βέβαια υπό αυτή την άποψη δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που με τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της, η έκφραση αυτή να θεωρείται και επαναστατική σε μια κρατούσα κατάσταση και να έρχεται σε ρήξη με παραδοσιακές ιδεολογίες και ακολουθούμενες αρχές, χαρακτηριζόμενη ακόμη και ως ανορθόδοξη ή εξτρεμιστική…
Έτσι στις μέρες μας έχουμε την τύχη να βιώνουμε τον παράδοξο «αβανγκαρντισμό» του νεοφιλελευθερισμού,  ο οποίος  μπροστά στην ανάγκη του να υποτάξει το λαό που αντιστέκεται στην λαίλαπα της φτώχειας, αγκαλιάζει την τρομοκρατία ως άλλη τακτική επανατοποθέτησης της κυριαρχία του στους λαούς, δημιουργώντας τους πλαστές ανάγκες «προστασίας», προωθώντας το νταβαντζιλίκι του καπιταλισμού.
«Αβανγκαρντισμός» λοιπόν, η εμφυλιοπολεμική τεχνική προσέγγισης της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης καθώς και των διεθνών πολιτικών και οικονομικών κέντρων στα οποία υπακούει, απέναντι σε διαφορετικά πολιτικά ρεύματα που τοποθετούνται συνήθως στα άκρα, προκειμένου μέσω του χάους και του πανικού να αποπροσανατολίσουν τον ευρύτερο λαό και να απομακρύνουν τη σκέψη του από τα ζοφερά προβλήματά του.
Κόμματα που αποτελούν συνονθυλεύματα ακραίων εθνικιστικών τάσεων και θέσεων και τα οποία υποστηρίζονται οικονομικά και ηθικά από ξένα πολιτικά κέντρα προκειμένου να μπερδεύουν την εθνική συνείδηση του κόσμου και να διοχετεύουν την οργή του απέναντι στον συνάνθρωπο, καταφέρονται κατά άλλων αριστερόστροφων κομμάτων.
Και ενώ θρηνούμε θύματα από αυτές τις σωματικές και ψυχικές δολοφονίες, έρχεται ως άλλος από μηχανής Θεός η κυβέρνηση να ηρεμήσει τα πνεύματα και να προσφέρει στον κόσμο «χάπια για τον πόνο του άλλου», με τις πραγματικά «avant-garde» τακτικές της, να αναστήσει μια υποτιθέμενη «πεφωτισμένη» αριστερή τρομοκρατία, την επονομαζόμενη «17 Νοέμβρη» που και ηλικιακά αποθνήσκει…
Και όλα αυτά, για να δικαιολογήσει και άλλες δολοφονίες που συντελούνται σκόπιμα στο όνομα του εμφυλίου προκειμένου να περνούν «νόμιμα» τα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού.
Και όσοι γνωρίζουμε και από τα πολιτικά πράγματα του εξωτερικού, είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε αμέσως, ότι αυτές οι δολοφονίες εκατέρωθεν είναι πληρωμένες δολοφονίες, εκτελεσθείσες από πληρωμένους εκτελεστές της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής μαφίας.
Το οργανωμένο έγκλημα πλέον είναι «νόμιμο» και οι συμμορίες δεν εδράζονται στις γειτονιές των πόλεων αλλά στις πολιτικές γειτονιές των χωρών.
 Ο ομφάλιος λώρος της τρομοκρατίας τη δένει άρρηκτα με τον νεοφιλελευθερισμό, που είναι δικό του γέννημα, δικό του παιδί με μεταμοντέρνα γονίδια.      
Και αν πει κανείς το αντίθετο, από αυτούς που γνωρίζουν, τότε έχει χωθεί πολύ βαθιά στη βολή του και στην μετάλλαξη της συνείδησης του από ανθρώπινη σε τερατώδη.
Το αίμα αυτών των παιδιών όμως έχει συναντήσει το πνευματικό αίμα ενός κόσμου που καταρρέει και πολύ σύντομα θα γίνει ποτάμι που δεν θα μπορεί κανείς να σταματήσει …
ΜΠΛΕΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
MBA MASTER IN BUSINESS ADMINISTRATION - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
BSc MARKETING/MANAGEMENT - NEA YOΡΚΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
e-mail: bletas.p1@gmail.com